Tuntud Briti rõivatootja lõpetab juba teist korda Eestis tegevuse (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nexti logo
Nexti logo Foto: Scnpix

2014. aasta kevadel Tartu Lõunakeskuses Baltikumi suurima rõivakaupluse avanud briti rõivafirma NEXT lõpetab selle nädalaga teist korda tegevuse Eestis.

«NEXT-i poed suletakse,» andis NEXT Eesti möödunud laupäeval teada oma Facebooki lehel. Teates märgiti, et kolm Eestis tegutsevat kauplust on veel viimaseid päevi lahti, mistõttu tehakse kauplustes tühjendusmüük 70-protsendilise soodustusega.

Äripäev vahendab, et Next kauplus on Eestis olnud ka varasemalt. Siis kuulus frantsiis siinsele rõivafirmale Baltika, kuid koostöö lõppes 1999. aastal, kui NEXT peakontor Suurbritannias otsustas koostöö frantsiisipoodidega lõppeda.

Baltikumi frantsiis kuulub alates 2011. aastast Islandi ja Suurbritannia kapitalil põhinevale ettevõttele Modir, mis avas esimese kaupluse samal aastal Vilniuses, järgnesid 2012. aasta septembris ja 2013. aasta veebruaris kaks kauplust Riias.

Esimese kaupluse Eestis avas ettevõte 2013. aasta alguses Tallinnas Kristiine Keskuses, selle järgnesid kauplused Tartu Lõunakeskuses ja Tallinnas Ülemiste Keskuses. Tartu Postimees vahendas Lõunakeskuse kaupluse avamise eel, et tegemist saab olema Baltikumi suurima NEXT kauplusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles