Europarklate automaadid veel eurosid ei aktsepteeri

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europark
Europark Foto: Peeter Langovits

Europark Estonia OÜ klienditeenindusjuht Kristiina Kuljuhhina sõnul seadistavad nad väliparklate parkimisautomaadid ümber ööl vastu 11. jaanuari ning seni võtab automaat vastu ainult kroone.

«Arvestades, et jaanuari esimesel nädalal ei pruugi klientidel parkimise jaoks veel piisavalt euromünte olla ja võttes arvesse kuu alguses suurt kuupiletite ostjate arvu, oleme omapoolse vastutulekuna meie klientidele võimaldanud kuni järgmise esmaspäevani tasumist Eesti kroonide sedelrahadega,» selgitas Kuljuhhina Postimees.ee´le. Tema sõnul on vastav kokkulepe sõlmitud ka majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Samas kinnitas Kuljuhhina, et tehniline valmisolek parkimisautomaatide koheseks ümberseadistamiseks on olemas. «Kui peaksime lähipäevil saama tagasisidet oma klientidelt, et neil ei ole enam kroone rahakotis, oleme valmis omalt poolt koheselt väliparklate automaadid eurodele seadistama,» märkis ta.

Teavitavad kleebised on parkimisautomaatidel olnud juba kaks nädalat. Parkimisolukord on Kuljuhhina sõnul parklates endine ja maksemuredega kõnesid klientidelt seni laekunud ei ole.

Endiselt saab parkimise eest tasuda ka mobiilselt ehk M-parkimist kasutades, mis arvestab parkimise tasusid alates 1. jaanuarist eurodes. Iseteeninduslikes parkimismajades, Tallinnas Solarises ja Tartus Tasku keskuses on Kuljuhhina sõnul eurodele üle mindud ja maksta saab ainult eurodes või pangakaardiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles