Kolm ameeriklast neljast usub raske töö äratasuvusse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklased usuvad töörabamise äratasuvusse teistest rahvustest rohkem
Ameeriklased usuvad töörabamise äratasuvusse teistest rahvustest rohkem Foto: Panther Media/Scanpix

2014. aastal Pew Research Centeri poolt 44 riigis läbi viidud uuringust selgus, et ameeriklased usuvad raske töö abil saavutatud edusse palju rohkem kui teiste rahvuste esindajad, kirjutab Quartz.

73% ameeriklastest väitsid, et selleks, et elus läbi lüüa, tuleb kindlasti palju rasket tööd teha. Sama väitsid aga vaid 60 protsenti brittidest ja 49 protsenti sakslastest, uuringus osalenud riikide keskmine näitaja oli 50 protsendi ümber.

Samast uuringust selgus, et 57 protsenti ameeriklastest vaidlesid vastu väitele, et inimese edukus sõltub peamiselt temast mittesõltuvatest teguritest. Globaalne mediaannäitaja oli aga 38 protsenti.

Americans Stand Out on Individualism

USA oli ka üks väheseid jõukaid arenenud riike, kus religioonil on siiani inimeste igapäevaelus väga oluline koht. Seda väitsid üle poolte küsitletud ameeriklastest, samas kui brittide puhul neli inimest viiest religioonile erilist tähtsust ei omandanud.

US stands out as rich nation highly religious

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles