Hanschmidtist sai Eesti Gaasi nõukogu esimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Hanschmidt
Ain Hanschmidt Foto: Liis Treimann

Täna toimunud ASi Eesti Gaas erakorraline üldkoosolek valis ettevõtte nõukogu liikmeteks ASi Infortar juhatuse esimehe Ain Hanschmidti, juhatuse liikme Eve Pandi, investeerimisdirektor Leena Fedossejeva ja tegevjuhi Martti Talgre ning transiidiettevõtja Viktor Golinski. Nõukogu valis esimeheks Hanschmidti.

«Eesti Gaasi endise omaniku Fortumi esindajate asemele valis üldkoosolek täna uue suuromaniku esindajad, mis annab meile võimaluse ettevõtte juhtimiseks ja laienemisplaanide teostamiseks,» märkis investeerimisettevõtte AS Infortar juhatuse ja ASi Eesti Gaas nõukogu esimees Ain Hanschmidt pressiteates.

«Juunis toimuval korralisel üldkoosolekul plaanime kinnitada ettevõtte majandusaasta aruande ning usutavasti muudame ka põhikirja ja vähendame täna 11 liikmest koosnevat nõukogu,» sõnas Hanschmidt.

Lisaks uutele liikmetele kuuluvad Eesti Gaasi nõukokku Aarne Saar ja Juris Savickis ning Gazpromi esindajad Jury Bezzubov, Georgy Fokin, Aleksander Mikheev ja Boris Posyagin.

Valdusettevõte Infortar AS omab Eesti Gaasi omandamiseks loodud Trilini Energy OÜ-s 57-protsendilist osalust. Lisaks Infortarile kuuluvad ettevõtte omanikeringi ASi Eesti Gaas pikaajaline juhatuse ja nõukogu liige Aarne Saar, Latvijas Gaze nõukogu aseesimees Juris Savickis ning transiidiettevõtja Viktor Golinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles