Venemaa ja Venezuela loovad kütusekonsortsiumi

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chavez ja Dmitri Medvedev kohtusid 26. septembril Orenburgis Venemaal.
Hugo Chavez ja Dmitri Medvedev kohtusid 26. septembril Orenburgis Venemaal. Foto: AFP / Scanpix

Eile kirjutasid riikide energeetikaministrid alla raamlepingule nafta- ja gaasikonsortsiumi loomisest tootmiseks Venezuelas.


Vene poolt on osalised Gazprom, Rosneft, TNK-BP, Surgutneftegaz ja Lukoil, teiselt poolt riiklik naftafirma PDV SA (Petroleos De Venezuela), vahendas

aripaev.ee

Lenta teadet.

Vene energeetikaministri Sergei Šmatko sõnul jääb kontrollpakett Venezuela poolele.

Vastupidiselt teatas Gazpromi juht Aleksei Miller, et just tema ettevõte peab hakkama ühisstruktuuri juhtima. Miller lisas, et tegu on miljardite dollarite investeerimisega ning vaja on täpselt kindlaks määrata maardlad, mida projekt puudutab.

Vene energeetikaministeeriumi andmeil ulatuvad investeeringud kümnetesse miljarditesse dollaritesse. Ettevõtte loomine peab Šmatko sõnul olema tehtud järgmise aasta kevadeks.

Juulis kirjutasid TNK-BP, Gazprom ja Lukoil alla lepingu potentsiaalsete maardlate uurimiseks Orinoco basseinis. Eilne leping kirjutati alla Orenburgis president Hugo Chavezi Venemaa-visiidi käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles