Eesti mõjukaimaks finantsjuhiks valiti Rain Silivask

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Graanul Invest.
AS Graanul Invest. Foto: Arvo Meeks

Eile kuulutati Pärnu Finantskonverentsil välja Eesti mõjukaim finantsjuht. Tiitli võitis Euroopa suurimaks pelletitootjaks pürgiva Graanul Invest finantsjuht Rain Silivask.

Võitjat välja valinud žürii liige Ivar Kiigemägi kommenteeris, et võitja välja selgitamine oli keeruline.

«Lahing oli tasavägine ja arutasime pikalt kompromissi leidmiseks,» selgitas ta. «Põhjust selleks andis tõik, et mõni neist oli juba midagi suurt teinud, mõni kohe tegemas.»

Konkursil Aasta Mõjukaim Finantsjuht kandideerisid 25 nominenti. Nominendid esitasid neli suuremat audiitorbürood (BIG 4) ja Äripäev.

Silivaski puhul tõstis suuremate audiitorbüroode esindajaist ning majandusajakirjanikest koosnev žürii suurte asjadena esile, et Graanul Invest on üks vähestest Eesti ettevõtetest, mis on kasutanud ära odava raha aega ja julgelt investeerinud ning laienenud nii Eestis kui välismaal. Viimase aasta jooksul on tehtud mitmeid suuri investeeringuid ja ettevõtete omandamisi – näiteks eelmisel aastal ostis firma Läti suurima pelletitootja ning poole Eesti ühest suuremast metsaomanikust Roger Puit.

«Praegu on hea aeg investeerimiseks, sest intressid on madalad,» kommenteeris Silivask auhinda kätte saades. «Samas pole keskkond väga soosiv ning tuleb hoolega vaadata, kuhu ja palju investeerida. Nii et eelmisel aastal tegime küll mitu investeeringut, kuid näis, mis tulevik toob.»

Konkurss mõjukaima finantsjuhi leidmiseks toimus viiendat korda.

«Edetabelite koostamine ja avaldamine on ühelt poolt meelelahutus, aga kannab tegelikult ka head mõtet,» kommenteeris žürii liige, Äripäeva finantsjuht Toomas Truuverk. «Finantsjuht teeb ettevõtte tagatoas tänuväärset tööd ja tihti esiplaanile ei jõu. Tahame seega seda ametit väljapoole finantsjuhtide seltskonda presenteerida.»

Seda täiendas ka KPMG esindaja Andris Jegers. «Häid juhte võiks rohkem olla, sest ring parima valimiseks hakkab kitsaks jääda,» selgitas ta. «Neid peaks rohkem märkama ja nad ise võiks rohkem pildis olla. Tiitel väärikas, et end selle nimel veidi rohkem liigutada.»

Graanul Investi suuromanik Raul Kirjanen teenis möödunud aastal julge laienemise ning investeerimise eest Äripäevalt tiitli Aasta Ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles