Manipuleerimise meistriklass: Tere kirjutas võlausaldajate nimel endale toetuskirja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal potsatas vähemalt kahe Tere võlausaldaja postkasti kiri, millele nad pidid ainult allkirja panema, et kinnitada oma osalust ühispöördumises saneerimiskava toetamisel.

Kirjatükk, mis kandis pealkirja «Ühispöördumine üleskutsena heas usus Tere AS saneerimiskava poolt hääletamisel», saatis võlausaldajatele Tere ise, vahendab Äripäev. Alla olid pandud juba piimaühistu EPIKO ja piimatootja OÜ Vändra advokaatide nimed, võlausaldajatel endil jäi dokumendile vaid allkiri panna.

Nii EPIKO kui ka Vändra esindajad kinnitavad aga, et nemad pole sellist pöördumist koostanud ega kirjutanud sellele ka alla. «Paberist, mis kutsub üles toetama Tere saneerimiskava, distantseerime me end kohe,“ ütles EPIKO tegevjuht Üllas Hunt, kellele sarnaselt Vändra esindajale jäi arusaamatuks ka, kellele oli see pöördumine suunatud, kuigi kirja päisesse olid pandud Nordea ja DNB Panga kontaktisikud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles