Aasia aktsiaturud on tasahilju tõusuteele asunud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuutakauplejate kontor KEB Hana panga peakorteris Söulis. Aasia valuutade nõrgenemine USA dollari suhtes on aidanud aktsiaturud tõusule.
Valuutakauplejate kontor KEB Hana panga peakorteris Söulis. Aasia valuutade nõrgenemine USA dollari suhtes on aidanud aktsiaturud tõusule. Foto: Ahn Young-Joon / AP / Scanpix

Aasta esimesel kahel kuul miinuses olnud Aasia aktsiaturud on märtsist saadik vaikselt ülespoole roninud ja kohati tänavuse kaotuse juba tasa teinud.

Standard& Poor's Aasia üldindeks ASX 200 tõusis täna 1,3 protsenti 5118 punkti tasemele, mis on vaid pisut üle kolme protsendi madalamal tänavusest tipust. Veebruaris oli indeks 4765 punkti ehk 7,5 protsenti madalamal tänasest tasemest.

MSCI Asia Pacific indeks aga kerkis täna 1,84 protsenti 130 punktini, mis on ligi 15 protsenti kõrgemal tänavusest madalaimast tasemest. Aasta kokkuvõttes on indeks miinuses vaid ainult poolteist protsenti.

Tokio börsiindeks Nikkei 225 tõusis täna keskpäevaks 3,2, Hongkongi Hang Seng 0,7 ja Shanghai koondindeks 0,5 protsenti. Tõusus on ka Korea indeks KOSPI (+2,2 protsenti) Singapuri indeks STI (+0,9 protsenti) ja Taivani TAIEX (+0,2 protsenti).

Reutersi teatel on tänase tõusu peamine põhjus Aasia valuutade, eriti Singapuri dollari nõrgenemine ja investorite lootus, et Aasia keskpangad jätkavad rahaturu stimuleerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles