LinkedIni personalijuhi kolm raamatusoovitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linkedini logo.
Linkedini logo. Foto: SCANPIX

400 miljoni kasutajaga ärivõrgustiku LinkedIn personalijuht Pat Wadors soovitab kõigile juhtidele kolme raamatut, mis aitavad edendada organisatsiooni sidusust ning arendada uusi äristrateegiaid, kirjutab Business Insider.

«Quiet», autoriks Susan Cain

Introverdist Wadors selgitas Business Insiderile, et mõistis alles kolmekümnendate eluaastate alguses, et edukaks juhiks saamiseks ei pea ta teesklema ekstravertset inimest. Oma kogemust soovib ta jagada ka LinkedInis, mistõttu hakkas ta eelmisel sügisel koostööd tegema hiljuti samal teemal bestselleri kirjutanud Susan Cainiga, et luua ärivõrgustiku kasutajatele vastav juhtimisprogramm.

Caini 2012. aastal ilmunud raamat aitab juhtidel enda isikuomadusi analüüsida, lisaks on sellest kasu introvertidest koosneva tiimi juhtimisel.

«The Alliance», autoriteks Reid Hoffman, Ben Casnocha ja Chris Yeh

2014. aastal müüki jõudnud raamatus selgitab LinkedIni miljardärist asutaja Reed Hoffman koos kaasautoritega, millised muutused on lähitulevikus toimumas tööandjate ja töövõtjate suhetes. Nad väidavad, et kuigi inimesed ei soovi enam veeta kogu oma elu ühe tööandja juures, ei ole ettevõtted ja organisatsioonid suutnud selle muutusega piisavalt kiiresti kohaneda. Selleks, et mõlemad osapooled muutustest maksimaalset kasu lõikaksid, tuleks töösuhet nende sõnul edaspidi vaadelda pigem omavahelise liiduna.

«The Drive», autoriks Dan Pink

Pink on viimasel aastakümnel kirjutanud mitmeid karjäärinõuandeid vahendavaid bestsellereid ning Wadorsi hinnangul võiks juhid panna tema raamatutest kõrva taha nii mõndagi.

Pink väidab oma 2011. aastal ilmunud raamatus, et töötajate motiveerimine traditsioonilise rahalise boonussüsteemi abil ei ole efektiivne, kuna inimesi lükkavad tagant mitmed muud olulised faktorid nagu autonoomsus, isiklik areng ja mõtestatud töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles