Võlgade vastu aitab vaid innovatsioonišokk (12)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga asutaja Andres Viisemanni näo peegeldus läikivalt pangalogolt.
LHV panga asutaja Andres Viisemanni näo peegeldus läikivalt pangalogolt. Foto: Liis Treimann

LHV asutaja ning pensionifondide juht Andres Viisemann peab ohtlikuks globaalset võlakoormuse kasvu, samas on kohustuste tasumise asemel võetud pidevalt hoopis uusi. Ainsaks võimaluseks tohutust võlakoormusest väljuda on innovatsioonišokk, aga erilist innovatsiooni ta eriti kusagil ei näe.

-Saan aru, et ka teie olete mures üleüldise võlakoormuse kasvu pärast. Kus see võlg asub? Kui me vaatame ettevõtteid, siis vähemalt suured USA ettevõtted istuvad raha otsas, samamoodi Euroopa ettevõtted.

Statistikat on igasugust – sul võib ettevõtete bilanssides kõvasti vaba raha olla, aga paljud võtavad endiselt võlgu, mis tähendab, et netovõlg võib olla tegelikult kasvanud. Kõige rohkem on võlakoormus kasvanud muidugi valitsussektoris, aga ka ettevõtetes. Eks see sõltu ka regioonist, aga arvan, et väga suuri muutusi pole siin tulnud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles