Valdo Kalm: ootan tarku valimisotsuseid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Kalm.
Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann.

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jääb 2010. aastat telekomisektoris iseloomustama mobiilse interneti plahvatuslik kasv, uuelt aastalt ootab ta tarku valimisotsuseid.


«Kindlasti on 2010. aastale tagasi vaadates kõige suurem heameel selle üle, et masus said jalad põhja ning majanduses on näha positiivseid märke - esialgu küll ekspordi, mitte veel sisenõudluse koha pealt,» märkis Kalm.

Tema arvates on hea märgata ka kodanikuühiskonna arengut, kus ta tõstaks esile «Teeme ära!» jätkutegevusi ja Toidupanga sündi.

«Inimlikus plaanis tegi rõõmu soe suvi ja lumerohke talv,» sõnas Kalm.

Mobiilsides oli lõppev aasta EMT juhi sõnul mobiilse interneti plahvatusliku kasvu aasta. Uuelt aastalt ootab Kalm aga seda, et Eesti kodanikud teeks tarku valimisotsuseid ja tuleks targa valija aasta.

Samuti loodab ta majanduse elavnemist kõige laiemas mõttes - et hoogustuks ka loomemajandus, väikeettevõtlus, siseturism - lootuses, et masu on teinud eesti inimesed ettevõtlikumaks. 

«IT- ja telekommunikatsioonisektori seisukohalt pean jätkuvaks murekohaks digitaalse lõhe olemasolu ühiskonnas. See, et üha enam teenuseid kolib internetti ning interneti mittekasutajad peavad üha rohkem kulutama aega ja raha vajalike teenuste kättesaamiseks, ei ole hea.

Seepärast tahavad ka EMT ja Elion järgmisel aastal jätkata «Ole kaasas!» projektiga, et tuua tasuta internetikoolituste kaudu internetti inimesi, kes seda praegu ei kasuta,» lisas Kalm.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles