Rootsi valitsusjuhti vapustab rahva «sürreaalne» süngus (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Rootsi peaminister Stefan Löfven. Foto: SCANPIX

Peaminister Stefan Löfven nentis Financial Timesile antud intervjuus, et Rootsis «läheb justkui kõik vales suunas.»

Löfveni ütlus on seda üllatavam, et majandus müriseb kasvuteed mööda kiirusega 4,5 protsenti ning töötus pole pärast finantskriisi veel iial nii madal olnud.

Ometigi on Löfveni vasaktsentristlik valitsus mullu riiki lubatud migrantide hulga tõttu – 163 000 varjupaigataotlejat 9,6 miljonilise elanikkonna juures – rahva hulgas ebapopulaarne. Löfveni sõnutsi on situatsioon «sürreaalne».

Ta lisab: «Aga veelgi sürreaalsem on see, et kõik numbrid lähevad õiges suunas, aga avalikkusel on selline pilt, et riik läheb praegu vales suunas. Küsimus pole ainult selles, kas nad kardavad pagulaskriisi. Kõik läheks justkui vales suunas.»

Valitsusjuht on veendunud, et tulijate tulv «on varjutanud kõik» muu.

Viimased pool aastat on Rootsi vasakleerile olnud traumaatiline. Sügisene varjupaigataotlejate vool pani riigi avalikud teenused ja hoolekande suure surve alla.

Löfveni rehkenduste järgi on kahe kuu jooksul Rootsi tulnud 80 000 asüülitaotlejat sama, kui Euroopa Liit võtnuks vastu 25 miljonit migranti aastas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles