LHV pensionifondide turuosa kasv on seisma jäänud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Pärast seitse aastat kestnud vaheaega suurendas Swedbank eelmisel aastal taas teise samba pensionifondide turuosa. Viimastel aastatel  kiiret tõusu teinud LHV pensionifondide turuosa jäi samale tasemele, aga ilmselt tõuseb see järgmisel aastal 30 protsendini pärast seda, kui LHV on üle võtnud Danske pensionifondid.

Danske pensionifondide turuosa oli eelmisel aastal üheksa protsenti.

Swedbanki teise samba pensionifondide turuosa kasvas 2015. aastal ühe protsendipunkti võrra 41 protsendini, selgub Finantsinspektsiooni värskest finantsturgude ülevaatest. Varem oli Swedbanki turuosa langenud 53 protsendilt 2008. aastal 40 protsendini 2014. aastal.

LHV teise samba pensionifondide turuosa jäi 21 protsendini, mis võrreldes 2014. aastaga pole muutunud. LHV teise samba pensionifondide turuosa kasvas alates 2008. aasta neljast protsendist 21 protsendini 2014. aastal.  

Nordea pensionifondide turuosa kasvas ühe protsendipunkti võrra üheksa protsendini, SEB Varahalduse turuosa kahanes ühe protsendipunkti võrra 20 protsendini. SEB turuosa on langenud alates 2010. aastast,  mil nende käes oli 27 protsenti teise samba pensionifondide turust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles