Müügis on vähemalt kolm siin tegutsevat panka

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikad: pangad, Postimees

Postimehele teadaolevalt on juba mitu aastat müügis vähemalt kolm siinsel (Balti riikide) turul tegutsevat väiksemat panka: Nordea, DNB ja Danske. Häda on aga selles, et kellelgi ei ole nende vastu erilist huvi.

Väiksemaid panku üritati müüa juba kaks aastat tagasi, mil asja vastu tundis huvi üks erakapitalifirma. Tookordne idee oli võimalus osta ära kas kaks või kolm siinset väiksemat panka, luua nende baasil üks suuremat sorti finantsinstitutsioon, see restruktureerida ehk muuta paremaks ning noteerida kohalikul börsil. Sellest plaanist midagi siiski välja ei tulnud.

Ühe pangandusturuga hästi kursis oleva allika sõnul on erinevalt Swedbankist ja SEBst, kus Balti riikide ärid on esindatud grupi tippjuhtide tasemel, nende kolme panga siinsed filiaalid või tütarpangad grupis esindatud väga madalal juhtimistasemel. Grupi tasemel ei jätkunud siinsetele pankadele lihtsalt piisavat tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles