Põhjakorealased nägid esmakordselt lääne filmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Bend It Like Beckham» reklaamplakat
Filmi «Bend It Like Beckham» reklaamplakat Foto: Wikipedia.org

Kommunistliku režiimiga totalitaarse Põhja-Korea televisioon näitas esimest korda lääne filmi.

Selleks oli 2002. aastal Suurbritannias valminud naiste jalgpallist rääkiv komöödia «Bend It Like Beckham» (Tribla nagu Beckham), edastab BBC.

Lõuna-Koreas resideeruva Suurbritannia suursaadiku Martin Udeni kinnitusel oli see film kõige esimene lääne film, mida põhjakorealased televiisorist näinud on.

«Bend It Like Beckham» oli eetris 26. detsembril.

Filmi pikkus on 112 minutit, kuid Põhja-Koreas näidati selle tsenseeritud varianti, mis oli 104 minutit pikk.

Tavaliselt näitab Põhja-Korea televisioon kommunistlikke propagandasaateid, kohalikke animafilme, videoid sõjaväeparaadidest ning elu ideaalkülades.

Suursaadiku sõnul õnnestus Briti diplomaatidel korraldada selle filmi näitamine totalitaarses riigis.

Enne filmi edastati sõnum, et selle linateosega tähistatakse kahe riigi – Põhja-Korea ja Suurbritannia – vaheliste diplomaatiliste suhete sõlmimise kümnendat aastapäeva.

«Bend It Like Beckham» film oli põhjakorealaste jaoks sobilik, kuna tegemist oli ka nende seas populaarse jalgpalli teemaga, kuid samas oli filmis ka tabuteemasid, nagu rassidevahelised suhted, homoseksuaalsus ja religioon.

Filmis «Bend It Like Beckham» mängivad peaosi Keira Knightley, Parminder Nagra, Jonathan Rhys Myers ja Archie Panjabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles