Loomaarsti mured: aus ettevõtlus toob karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst Valdeko Paavel paneb just operatsioonilt tulnud pooleldi narkoosis olevale dobermannile lahast.
Loomaarst Valdeko Paavel paneb just operatsioonilt tulnud pooleldi narkoosis olevale dobermannile lahast. Foto: Tairo Lutter

Kahe loomakliiniku omaniku Valdeko Paaveli sõnul on Eestis ettevõtte pidamine tehtud ääretult keeruliseks. Tööjõumaksud on liiga kõrged, ametiasutused on kohati orienteeritud karistamisele ja uputavad bürokraatiaga.

Ta tõi näiteks töötamise registri rakendumise, kui ta deklareeris nõuete järgi ka vabatahtlikud registrisse, vahendab Äripäev.  

Kuna Eestis on veterinaariaturg väga väike, pole paljud ravimitootjad huvitatud siia ravimeid registreerima – bürokraatia on liiga suur, et kulud ja aeg ära tasuks.

Paavel lisas, et praeguse maksusüsteemi tõttu on töökohtade loomine selgelt karistatav ja ettevõtjatel on ausa äri ajamine väga raskeks tehtud – riiklike maksude osakaal on niivõrd suur, et sööb ettevõtte kasumlikkuse lihtsalt ära.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles