EVR Cargo plaanib lähiajal töötajaid koondada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Toomsalu
Raul Toomsalu Foto: Erakogu

Eesti riigile kuuluv raudtee-kaubaveoettevõte EVR Cargo kavatseb langevate kaubamahtude tõttu lähiajal töötajate arvu vähendada; raudteelaste ametiühingu andmetel plaanitakse esialgu koondada üle paarikümne inimese.

«Mingid koondamised on kindlasti tulemas. Samas puudub täpne ajakava ja maht, kui palju me koondame. See on värske info ja me alles analüüsime, missugustest äriüksustest ja osakondadest koondada tuleb,» ütles EVR Cargo juhatuse esimees Raul Toomsalu BNSile.

Toomsalu põhjendas koondamisotsust sellega, et ettevõtte kaubamahud on viimasel ajal langenud ja ettevõtte jätkusuutlikkuse nimel tuleb vastavalt reageerida. Toomsalu sõnul töötab ettevõte igapäevaselt koos Eesti Raudtee ja Tallinna Sadamaga selle nimel, et muuta Eesti transiidahel efektiivsemaks ja raudteede teenustasud konkurentsivõimelisemaks.

Eesti raudteelaste ametiühingust öeldi BNS-ile, et EVR Cargo kaubamahud on viimasel ajal palju langenud ja tõenäoliselt langus jätkub. Ametiühingu sõnul on praegu räägitud üle paarikümne inimese koondamisest, kuid kardetavasti võib koondatavate hulk aja möödudes mitu korda kasvada.

EVR Cargo jaanuari kaubavedu langes aastases võrdluses 27 protsenti 964 000 tonnile. Ettevõtte kaubamaht oli möödunud aastal 11,6 miljonit tonni, jäädes ülemöödunud aastale alla 4,2 miljoni tonniga ehk 26,6 protsenti. Langus toimus kõigis kaubagruppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles