Enamusel venelastest lõppeb raha enne palgapäeva (9)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva metroo.
Moskva metroo. Foto: AFP / Scanpix

Ligi 80 protsenti Venemaa elanikest puutuvad kokku probleemiga, et neil ei jätku raha ühest palgapäevast teiseni, kusjures 41 protsendil jääb rahast puudu sageli.

Vaid viiendik venelastest ei kannata enne palgapäeva saabumist rahanappuse käes, vahendas Ühiskondliku Arvamuse Fondi uurimust Rosbalt.

Kolmveerand palgatöölistest pole oma sissetulekuga rahul ning piisavaks peavad palka vaid 23 protsenti küsitletutest. Rahulolematute arv on aasta jooksul märkimisväärselt kasvanud, sest mullu veebruaris oli palgaga rahulolemattuid vaid 70 protsenti.  Praegusest suurem rahulolematute osatähtsus valitses 2002. aastal, kui tegelikkusest suuremat palka pidasid enesestmõistetavaks isegi 82 protsenti venelastest.

Palgasaajad tõid madala sissetuleku põhjustena esile peamiselt tööandjate soovimatust rohkem maksta, majanduskriisi ja töö madalat väärtustamist. Kuid samas arvas 65 protsenti küsitletutest, et nende palk ei vasta tehtava töö raskusele.

Venemaa statistikaameti andmetel vähenes viimasel talvekuul venelaste sissetulek 6,9 protsenti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles