Krediidipank kasvatas aastaga kasumit 30 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank.
Krediidipank. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Krediidipanga grupi kasum kasvas mullu varasema aastaga võrreldes ligi 30 protsenti 1,8 miljoni euroni, teatas pank.

Panga klientide hoiused kasvasid aastaga 29 protsenti 267 miljoni euroni. Panga teatel kosus tänu hoiuste kasvule ka bilansimaht, kasvades aastaga 50 miljoni euro võrra 305 miljoni euroni.

Laenude maht kasvas aastaga kahe miljoni euro võrra 153 miljoni euroni.

Netointressitulu teenis pank sama palju kui aasta varem: kuus miljonit eurot.

«2015. aastal tegime pangas läbi põhjaliku struktuurimuudatuse, mille tulemusena muutusime oluliselt müügikesksemaks organisatsiooniks,» ütles Krediidipanga juhatuse esimees Valmar Moritz. «Usun, et pangagrupi saavutatud head tulemused on tulnud suuresti tänu neile muudatustele.»

Moritzi teatel on laenumahu, teenustasutulu ja kasumi kasv tõstnud grupi varade tootluse pea 6,4 protsendini, mis üle pikkade aastate annab juhatusele võimaluse teha aktsionäridele ettepaneku dividendide väljamaksmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles