Maksunõustaja: iga offshore'i kasutaja pole petis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu
Ardo Ojasalu Foto: Peeter Langovits

Maksukonsultant Ardo Ojasalu ütleb, et seadusi järgides pole soodsamate maksupiirkondade kasutamises midagi taunitavat.

«On olemas ka piisvalt seaduslikke vahendeid selleks, et oma maksukoomuses saavutada normaalsed tulemused,» ütleb maksukonsultant Ardo Ojasalu ja soovitab enne tehingute tegemist pöörduda spetsialisti poole, vahendab Äripäev. Küll toonitab Ojasalu, et kui offshore-piirkondadesse registreeritakse ettevõtte ainult selle eesmärgiga, et maksudest kõrvale hoida, siis pole see loomulikult eetiline.

«Aga kui inimene kasutab näiteks eri riikides kehtivaid regulatsioone, asutab mingi holding-ettevõtte kuskile teise riiki eesmärgiga, et seal on näiteks kapitali tulumaksustamine soodsam, ja saab selle pealt kasu alles viie või kümne aasta pärast kapitalitulu saades, siis sellise nii-öelda ettevaatava palneerimise pärast ei saa talle midagi ette heita,» sõnab ta.

Maksunõustajana ja riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimehena tegutsev Ojasalu on ise juhatuse liige ettevõtetes, mis on registreeritud nii Eestis, Lätis, Leedus kui Luksemburgis, off-shore piirkondades tal enda kinnitusel ühtegi ettevõtet registreeritud ei ole.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles