Panama leke tõi päevavalgele ka Savisaare rahastaja (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panama advokaadifirmast Mossack Fonseca.
Panama advokaadifirmast Mossack Fonseca. Foto: Reinhard Krause / Reuters / Scanpix

Äripäev pääses Läti kolleegide abil ligi Panama lekke dokumentidele, mis näitavad, et skandaalse Panama advokaadibüroo Mossack Fonesca klient oli ka Edgar Savisaare kunagine «laenuandja» Pipa Business Corporation.

Pipa Business Corporationi kohta on varem teada, et ettevõte asutati Panamas 2009. aastal ning ettevõte sai vahendeid Savisaare Šveitsi perekonnafondist ning laenas selle edasi Savisaarele endale, vahendab leht. Lekkinud dokumentidest ei selgu ettevõtte kohta väga palju uut infot, ent nähtub, et ettevõtte juhtkonna moodustavad inimeste asemel kolm Šeišellide offshore-ettevõtet.

Üks Šeišellide firma on Pipa Business Corporationi direktor, teine Šeišellide firma finantsjuht ja kolmas Šeišellide firma haldusjuht. Kõik kolm firmat on registreeritud samale Seišellide pealinna Victoria aadressile ühes ärimajas, kus tegutseb mitu offshore-firmade müüjat, kirjutab Äripäev, mis sai Mossack Fonsecast lekkinud dokumentidele ligipääsu läbi Läti uuriva ajakirjanduse keskuse.

Täpsemalt saab lugeda ajalehest Äripäev.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles