Nordea juhtkond: maksude vältimine on vale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea tegevjuht Casper von Koskull (paremal)
Nordea tegevjuht Casper von Koskull (paremal) Foto: Anders Wiklund / AFP

Panama paberite -nimelise tormi keskmesse sattunud Nordea kontserni juht Casper von Koskull kinnitas täna spetsiaalselt sel teemal peetud pressikonverentsil, et maksudest kõrvale põiklemine on vale ning et pank kavatseb kõiki juhtumeid uurida.

Nordea juhtkonna läbiv sõnum pressikonverentsil oli, et maksude vältimine pole õige tegu ja sestap kavatseb pank kõik asjassepuutuva välja selgitada. Muu hulgas tähendab see maksustajatele maksuparadiisidesse asutatud riiulifirmade kohta info andmist.

«Võtame asja äärmiselt tõsiselt,» vahendas von Koskulli sõnu Rootsi ringhääling SVT.

Von Koskull lisas, et võtab personaalse vastutuse viimastel päevadel Nordea kohta paljastunud ebamugavate faktide eest. «Ma küll ei loe isiklikult läbi kõiki dokumente, kuid see on minu vastutus,» ütles ta.

Nordea teatel karmistati 2009. aastal panga Luksemburgi harus reegleid, misjärel pangast lahkus 4000 privaatpanganduse klienti. Aasta varem oli pank märkinud Luksemburgi privaatpanganduse klientide arvuks 11 000, seega jäädi ilma kolmandikust klientidest.

«Otsustasime, et me ei lase enam panka kasutada maksudest kõrvalehoidmiseks. Aitame klientidel makse maksta. Enne 2009. aastat me oma rolli sellisena ei määratlenud,» ütles Nordea privaatpanganduse juht Thorben Sanders Soome rahvusringhäälingule YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles