Ministeerium ahvatleb Läänemaad gaasibussidele üle minema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Tartule on gaasibussid olemas ka Võrus ja Pärnus.
Lisaks Tartule on gaasibussid olemas ka Võrus ja Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium loodab, et Läänemaalgi hakkavad tulevikus sõitma biogaasibussid, lubades bussiliinihanget ettevalmistavale Lääne maavalitsusele sel juhul hüvitada aasta jooksul 30 protsenti liinikilomeetri maksumusest.

«Kui on liiniveohange, kus on bussid, mis saavad tarbida ainult gaasi, tähendab see gaasitanklale üsna suurt stabiilset gaasitarbimist,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energiaekspert Siim Meeliste eile Läänemaal toimunud ühistranspordiseminaril, vahendab Lääne Elu.

Seni on sobivad tanklad olemas vaid Tallinnas ja Tartus. Kui aga mujal maakondades võidaksid bussiliinihanke gaasibussidega firmad, tekiksid ministeeriumi energiaeksperdi sõnul ka sinna gaasitanklad ja gaas oleks kõigile kättesaadavam.  Meeliste lisas, et tankla rajamiseks annab kindlustunde, kui selle rajajaile on teada, et liinile tulevad gaasibussid.

Praegu on sobiv aeg mõelda hanketingimuste üle, kuna Läänemaa bussiliinilepingud lõpevad 31. detsembril 2017, mistõttu valmistab maavalitsus praegu ette uut hanget, mis kuulutatakse välja selle aasta sügisel.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles