Linnar Viik krooni tulekust: inimesed põletasid rublasid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Viik.
Linnar Viik. Foto: Peeter Langovits.

Tuntud IT-visionäär Linnar Viigile meenub krooni tulekuga seoses sellele eelnenud hüperinflatsioon ning see, kuidas inimesed rublasid põletasid.


«Kroonile eelnenud hüperinflatsioon oli selgelt meeles. Eeslitalli restorani öine kassa, mis veel paar kuud tagasi koosnes peamiselt 10 rublastest rahatähtedest, oli 25-rublaste hunniku alla mattunud - inimesed põletasid rublasid keldribaaris. Õhk oli tulevase krooni stabiilsusega seotud ootusest paks,» märkis Viik.

«Esimesed kroonid vahetasin valuutavahetuspunktis 20 Saksa marga vastu. Saba ei olnud. Minu esimene ost oli leib, toona Kaubahalli nime kandnud kauplusest.

Lõuna paiku läksime tuttavatega koos vanalinna söögikohti uurima - turistide kõrval oli parasjagu ka eestlasi krooni ostujõudu proovima tulnud ja õhtuks oli Eeslitalli suveõu rahvast tavapäraselt täis.»

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles