Swedbank jättis endale võimaluse endistelt juhtidelt kahjutasu nõuda

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki endine tegevjuht Michael Wolf.
Swedbanki endine tegevjuht Michael Wolf. Foto: Reuters / Scanpix

Swedbanki aktsionärid hääletasid eilsel koosolekul, et endist tegevjuhti Michael Wolfi ja nõukogu esimeest Anders Sundströmi ei vabastata vastutusest panga eelmise aasta majandustulemuste eest ehk jäeti võimalus neilt kahjutasu nõuda.

Tegemist on haruldase sammuga, mis läheb vastuollu audiitorite soovitusega ning näitab, et aktsionärid on kaotanud täielikult usalduse panga eelnevate juhtide vastu. Ühtlasi võib see veelgi määrida Rootsi pankade ülipuhast mainet, kirjutab Reuters.

Vastutusest vabastamine on peamiselt Rootsis ja Soomes kasutatav praktika, mis tähendab, et aktsionärid kiidavad heaks nõukogu ja tegevjuhi tegevuse eelmisel finantsaastal. Swedbanki puhul hääletasid vastutusest vabastamise vastu 17 protsendi aktsiate omanikud.

Veebruaris vallandas Swedbank tegevjuht Michael Wolfi, märtsis lahkus finantsjuht Goran Bronner ja eelmisel nädalal otsustasid aktsionärid asendada ka nõukogu esimees Anders Sundströmi. Põhjuseks on kahtlased kinnisvaratehingud, millega Wolf ja Bronner väidetavalt seotud olid ning mida uurib nüüd kohalin finantsinspektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles