Jagger Brexitist: algul rahutus, hiljem rahuldus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Jagger (vasakul) ja teised Rolling Stonesi liikmed Havannas lennukist maha astumas enne tasuta kontserti Kuubal.
Mick Jagger (vasakul) ja teised Rolling Stonesi liikmed Havannas lennukist maha astumas enne tasuta kontserti Kuubal. Foto: Ramon Espinosa / AP

Rolling Stonesi solist Mick Jagger on seda meelt, et lahkumine Euroopa Liidust tuleb Suurbritanniale lõppkokkuvõttes kasuks.

Tunnistades, et 23. juuni referendum tema jaoks isiklikult «tohutut vahet» ei teeks, ütles Jagger siiski Sky Newsile antud teleintervjuus, et lühiajalistele riskidele vaatamata võiks Brexit end paari kümnendiga ära tasuda.

«Ma arvan, et lühikeses perskeptiivis on kahjulik, kui välja jääme,» vahendab Jaggerit Bloomberg Business. «Aga pikemas perspektiivis, 20 aasta lõikes, võib see osutuda kasulikuks.»

Olukorras, kus Briti valitsus on jäämise-väljumise pärast lõhestatud, leiavad paljud, et Brexiti teostumise puhul tuleks peaministril David Cameronil tagasi astuda.

«Ei tea kas Cameron, kui talt täna küsitaks, ikka veel tahaks seda [Brexiti küsimust] referendumile panna,» arutles Jagger.

Ustava The Economisti lugejana tuntud Jaggerit võib muu hulgas kohata Davosi majandusfoorumitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles