Saaremaa ettevõtjad: lennuühenduse katkemisega seotud kahjud võivad olla väga suured

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk.
Aviesi lennuk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaa ettevõtjad on mures, et lennuühenduse katkemine saartega võib anda hoobi nende välissidemetele, sest välismaa ärimehed ei hakka auto ja parvlaevaga saarele reisima. Saarlased ei mõista, miks ei tehtud uue vedaja leidmiseks ettevalmistusi varem, kuna Aviesi probleemid olid teada ammu.

Saaremaa ettevõtjad muretsevad, et ka mõnekuine katkestus lennuühenduses võib teha Saare ärikliimale korvamatut kahju, sest suured tehingud eeldavad äripartnerite kohaletulekut ning praami ja autoga tulekuks nood aega raiskama ei hakka, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Saarlastele valmistab pettumust seegi, et lootus suuremale, vähemalt 40-kohalisele lennukile, tuleb nüüd maha matta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamäe kinnitas, et hange oli ettevalmistatud juba sel perioodil, mil Aviesil finantsprobleemid ilmnesid, ning ta lisas, et eelseisvas hankes lähtutakse varasematest tingimustest ehk riik soovib näha vähemalt 17-kohalist lennukit.

Lennufirma Nordica teatas täna, et ootab uue mandri ja saarte vahelise lennuliini hanke väljakuulutamist, et sobivate tingimuste korral oma pakkumus esitada ja liini teenindama hakata.

Loe lähemalt siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles