Tallinna Sadama kaubavoog kukkus, reisijatevedu kasvas

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftasaaduste vähenenud vedu kuivatas tänavu kokku Muuga sadamat läbiva kaubavoo. Pildil tanker Muuga sadamas.
Naftasaaduste vähenenud vedu kuivatas tänavu kokku Muuga sadamat läbiva kaubavoo. Pildil tanker Muuga sadamas. Foto: Peeter Langovits

Aasta esimeses kvartalis vähenes kaubavoog Tallinna Sadama sadamais mullusega võrreldes 19 protsenti. Samal ajal kasvas reisijatevedu üheksa protsenti.

Kolme kuu kokkuvõttes vähenes riigiettevõtte sadamaid läbinud kauba maht 5,3 miljoni tonnini. Tallinna Sadama teatel kuivas kaubavedu kokku vedellasti mahu vähenemise mõjul, samas kui puistelasti, veeremi ja segalasti maht kasvas mõnevõrra.

Kolme kuu kokkuvõttes kasvas reisijate arv mullusega võrreldes üheksa protsenti 154 000 inimeseni. Kasv tuli nii Tallinn-Helsingi kui ka Tallinn-Stockholm liinilt, teatas sadamaettevõte.

Tallinna Sadama esimese kvartali tegevustulu vähenes operatiivandmetel aastaga viis protsenti 26,5 miljoni euroni. Esimese kolme kuu puhaskasum oli 14,4 miljonit eurot, kolm protsenti vähem kui aasta tagasi.

Tänu kulude kokkuhoiule näitas puhaskasumi marginaal kerget tõusu ja ettevõtte kasumlikkus säilis, teatas Tallinna Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles