Kas Alibaba valib Läti või Leedu?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba tegevjuht Jack Ma.
Alibaba tegevjuht Jack Ma. Foto: SCANPIX

Läti igatseks väga näha oma pinnale kerkimas Hiina e-kaubandushiiglase Alibaba logistikakeskust, kuid tunnistab samas, et on leedukatest taas hea mitu sammu maas.

Nagu kirjutab Dienas Bizness, on esialgu lahtine Alibaba osalemine mais Riias toimuval Kesk- ja Ida-Euroopa ja Hiina koostööfoorumil (16+1).

Igal juhul on Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Hiinat külastades juba jõudnud esitada Alibabale kutse ehitada Leetu logistika- ja pakkimiskeskus väljavaatega teenindada sealtkaudu ka Skandinaaviat.

Samal ajal kinnitab Läti sideministeerium, et Läti postifirma VAS Latvijas Pasts teeb aktiivselt tööd samas suunas ning on lahendamas tehnilisi küsimusi Hiina firmaga ZTO Express, mis teenindab Alibabаt.

Läti jaoks pole miski veel kadunud, rõhutab ka Dienas Bizness, viidates Läti logistikaettevõtete liidu andmetele, mille kohaselt Alibaba alles kujundab oma logistikavõrku.

Seetõttu tuleb lätlastel kiiresti käia välja konkreetsed kohad ja leidlikud lahendused.

Hetkel teenindab Alibaba skandinaavlasi Helsingi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles