Eesti Energia tütarettevõte hakkab Riia linnale elektrit müüma

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tütarfirma Enefit elektri ja soojuse koostootmisjaam Valka linnas Lätis.
Eesti Energia tütarfirma Enefit elektri ja soojuse koostootmisjaam Valka linnas Lätis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätis tänavu kümnendat tegevusaastat tähistav Eesti Energia tütarettevõte Enefit SIA võitis Riia linna elektrihanke ning sõlmib selle raames linnaga 2019. aasta lõpuni lepingu elektrienergia müügiks. 

Eesti Energia teatel on Riia linnaga sõlmitud elektrileping Lätis Enefit SIA nime all tegutseva tütarettevõtte jaoks kümne tegutsemisaasta suurim tehing, hõlmates endas Riia linna 84 000 megavatt-tunnist aastast elektritarbimise mahtu kogumaksumusega 12,8 miljonit eurot.

«Taastasime möödunud aastal Lätis ja Leedus fikseeritud elektrilepingute müügi ning näeme täna, et see on meie konkurentsivõimekusele tugevalt kaasa aidanud. Tänu hinna fikseerimisele saame luua klientidele personaalsemaid elektriostulahendusi, müües Lätis aasta jooksul rohkem kui miljoni megavatt-tunni jagu elektrit,» selgitas Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan.

Agan tõi välja, et lisaks ettevõtte aktiivsele müügitööle on turuosalistel tekkinud süsteemihaldurite abiga võimalus fikseerida hinnaerinevuse riski elektribörsi Eesti ja Läti hinnapiirkondade vahel ning teha seeläbi klientidele konkurentsivõimelisema elektrihinnaga pakkumisi.

Enefit SIA elektrimüügi portfelli kuuluvad täna 28 omavalitsust ning era- ja avaliku sektori suurkliendid, kelle seas on ka Läti riiklik televisiooni ja raadioringhäälingu keskus. Sarnaselt Riia linnale on Eesti Energia ka Tallinna linna elektrimüüjaks.

Täna hoiab Enefit SIA 15-protsendilise turuosaga teist positsiooni riikliku energiafirma Latvenergo järel. 2015. aasta lõpus müüs Eesti Energia Lätis ja Leedus elektrit kokku 17 100 tarbimiskohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles