Esimesed mälestused kroonist: raha oli vähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid
Sendid Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kõik, kes soostusid E24-ga oma meenutusi jagama, kinnitasid, et esimeste kroonide eest osteti midagi praktilist, kuna raha oli tollel hetkel väga vähe.

«Olen üsna kindel, et ostsin esimeste kroonide eest süüa. Ega neid eriti palju ju ei olnud ning perele süüa oli vaja osta,» sõnas majandusteadlane Andres Arrak.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juht Feliks Mägus kinnitas, et kõik krooniga seotud mälestused on olulised. «Kroon on uue Eesti esimene raha ja kõik mälestused krooniga on olnud olulised - põhiline on see, et rubla järel oli kroon iseseisva Eesti riigi sümboliks. Samas ei tähenda euro kasutuselevõtt minu jaoks vabaduse ära andmist,» sõnas Mägus.

Oma esimest ostu kroonide eest Mägus aga ei mäleta «Seda oli alguses nii vähe, et ju midagi kõhule sobivat sai ostetud,» nentis Mägus.

Ka Põltsamaa Felixi juht Anti Orav ei mäleta oma esimest krooniostu. «Raha ei ole minu jaoks emotsionaalne teema. Mäletan, kuidas ülikooliaastail oli sellest sagedasti puudus,» tõdes Orav.

Ka Toiduliidu juht Sirje Potisepp kinnitas, et esimeste kroonide eest sai ostetud midagi igapäevast, tõenäoliselt toitu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles