Pangakontorid ummistuvad rahavahetajatest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaadid hoiatavad, et 30. ja 31. detsembril sealt raha välja võtta ei saa.
SEB sularahaautomaadid hoiatavad, et 30. ja 31. detsembril sealt raha välja võtta ei saa. Foto: Peeter Langovits

Kommertspankade kontorites on kroonide eurodeks vahetajatest, krooni sularaha sissemaksmiseks ning mündiautomaatide kasutamiseks tekkinud järjekorrad. Rahavahetusega kiirustamiseks ei ole aga mingit põhjust.

SEB Tornimäe peakontoris õnnestub kiiresti oma toimingud teostada kuldkaardi omanikel, keda teenindatakse eelisjärjekorras. Teistel võib tellerini jõudmiseks aega kuluda aga kolmveerandki tundi.

SEB juhatuse esimees Riho Unt tõdes juba eile, et pangakontorit külastavate klientide arv on varasema ajaga võrreldes kahekordistunud ning ooteaeg veninud oluliselt pikemaks varasemast keskmiselt alla kuuelt minutilt.

Pärast euro kasutuselevõttu kahe nädala jooksul on Eesti võrdsete maksevahenditena käibel nii kroon kui euro. Alates 15. jaanuarist kroonides küll enam maksta ei saa, kuid neid saab eurode vastu kõikides pangakontorites vahetada eurode vastu teenustasuta ning ametliku kursiga kuni juuni lõpuni.

Juulist kuni aasta lõpuni saab kroone eurodeks vahetada osas pangakontorites ning Eesti Pangas igavesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles