Michal võtab varrukast plaani B

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister mullu novembris Estonian Airi viimasel pressikonverentsil.
Majandus- ja taristuminister mullu novembris Estonian Airi viimasel pressikonverentsil. Foto: Toomas Tatar

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul on Aviesi tegevuse peatamine lennuturvalisuse eesmärgil põhjendatud ning leping uue saartele sõitva lennufirmaga sõlmitakse aastani 2019.

«Lennuamet peatas lennuettevõtte Avies lennundusloa, sest ettevõte ei taganud lennundusturvalisust. Turvalisuses järeleandmisi teha ei saa,» ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal kommentaarina lennuameti tänahommikusele otsusele peatada saartele ja Stockholmi sõitnud lennufirma Avies tegevus vähemalt kuueks kuuks.

Ühtlasi juhtis Michalgi tähelepanu ettevõtte keerulisele olukorrale, viidates möödunud aastal alanud majandusraskustele, millest hoolimata jätkas lennufirma lendudega. «Aviesi partnerid – riigist ning saarte maavalitsustest kes on reiside tellijad –, jälgisid olukorda juba tollal murega,» märkis majandus- ja taristuminister.

See on ka põhjus, miks majandus- ja kommunikatsiooniminiseeriumis on varuplaanina juba ettevalmistamisel uus hankeprojekt. «Tänase vedaja sertifikaadi peatamine ja uue lendaja hanke tegemine tähendab katkestust lendudes, loodame lendude taastamist lähenevaks suviseks kõrghooajaks ehk jaanipäeva eelseks ajaks,» lubas Michal. Ta lisas, et ministeerium on valmis ka võimalikeks väljakutseteks, mida võib nii pakkujate leidmine kui ka nende valiku vaidlustamine kaasa tuua.

«Kaugemale vaadates – uus hange tuleb vaheetapina aastani 2019, seejärel saame viia ühisesse hankesse kogu Eesti sisese lendude tellimuse ja seeläbi tekib võimalus sama raha eest saada rohkem teenust ning planeerida Eesti sisest lennundust juba terviklikult,» märkis majandus- ja taristuminister.

Lennuamet andis täna hommikul teada, et peatab vähemalt pooleks aastaks kodumaise lennufirma AS Avies tegevuse lennuturvalisuse kaalutlustel, kuna lennufirma ei ole eemaldanud lennuameti ettekirjutustes sisalduvaid puudusi. Kuigi möödunud aastal kuulutati lennufirmal välja pankrott, jätkas Avies lendusid, mis seni on toimunud kolmel liinil: Tallinn-Kuressaare, Tallinn-Kärdla ja Tallinn-Stockholm (Arlanda).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles