Maavanemad loodavad, et lennuliiklus saartega taastub suveks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Saaremaa vahet sõitis Aviesi 15-kohaline lennuk.
Tallinna-Saaremaa vahet sõitis Aviesi 15-kohaline lennuk. Foto: Liis Treimann

Saaremaa ja Hiiumaa maavanemad nendivad, et Aviesi lennuloa peatamine on väga halb uudis, kuid loodavad, et hiljemalt suve alguseks lennuliiklus mandri ja saarte vahel taastatakse.  

«Kindlasti mõjutab see hiidlasi, sest meil kasutavad väga paljud inimesed lennukit tööl käimiseks. Teatavasti on meil ka päris palju külalisarste Hiiumaa haiglas. Nende inimeste jaoks, kelle aeg on väga kallis, on see suur ja tuntav muudatus,» kommenteeris Hiiu maavanem Riho Rahuoja tänast uudist, et lennuamet peatas Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava Aviesi lennuettevõtja sertifikaadi (AOC).

Rahuoja nentis, et ei oleks mõeldav, et lennukiga enam Hiiumaale ei saa. «See paneks meid halba olukorda ja pealegi näeb Eesti riigi transpordi arengukava ette, et igast vabariigi nurgast võiks vähemalt kolme tunniga jõuda pealinna,» lisas Rahuoja.

Järgmisel nädalal kuulutab majandus- ja kommunikatsiooniminsteerium välja ka hanke uue vedaja leidmiseks saarte vahele. Rahuoja sõnul on lootus, et suveks lennuliiklus taastatakse.

«Kindlasti on see üllatav ja halb uudis, seda enam, et Aviesil on viimasel ajal järjest paremini läinud, reisijate hulk kasvab, usaldus on taastunud,» ütles Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson BNSile.

Tiitsoni sõnul tuleb nüüd maavalitsusel Aviesi juhtidega maha istuda ja arutada, kas ja kuna suudab ettevõte lennuameti poolt ette heidetud puudused kõrvaldada ja taas lendama hakata. «Kuna suvehooaeg on tulemas, siis suveks on meil kindlasti vaja teada. Kui puuduste kõrvaldamine võtab kuus kuud, lõpetame nendega lepingu ja otsime uue partneri.»

«Oluline on, et saarlaste jaoks suvel lennuühendused toimiksid,» märkis Tiitson, lisades, et suvel on kuus keskmine reisijate arv 1300 inimest ja eelmisel aastal lendas Aviesiga 12 000 reisijat.

Lennundusettevõtted peavad vastama regulatsioonides kehtestatud nõuetele, mille täitmist lennuamet kontrollib, näiteks ohutusjuhtimissüsteemid, vastavusseiresüsteemid, maapealne teenindus ja lennutegevus. Lennuameti sõnul Avies eelpoolnimetatud tingimustele ei vastanud.

«Mis aga täpsemad puudused olid, seda ei saa me kahjuks kommenteerida,» ütles Marelle Pihlak lennuametist BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles