Vähetuntud konkurent astub Uberile Londonis kandadele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gett takso
Gett takso Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Iisraeli päritolu rahvusvaheline sõidujagamise ettevõte Gett on teinud Londonis tegutsevale raadiotaksole üleostmise pakkumise, mille õnnestumise korral saaks temast väidetavalt suurim musta kabiiniga takso linnas.

Raadiotakso üleostmisega kasvaks Getti taksode arv Londonis 11 500 sõidukini, mis taksofirma enda väitel moodustaks poole linnas tegutsevatest litsentseeritud taksodest, vahendab Bloomberg. Kui tehing osutub edukaks, siis saaks Gettist suurim musta kabiiniga taksofirma linnas, väitis ettevõte oma neljapäevases pressiteates.

«Meie eesmärgiks on saada suurimaks ja parimaks musta kabiiniga taksofirmaks nii Londonis kui Suurbritannias tervikuna,» ütles ettevõtte turundusjuht Nahshon Davidai. Küll keeldus ta lähemast kommentaarist selles osas, kas ettevõttel on lähitulevikus veel teisigi üleostmise plaane. Ta mainis vaid, et Gett plaanib jätkuvalt globaalset haaret.

Üleostmisega omandaks Gett Londoni raadiotaksode valdusfirma Mountview House Grupp, mille alla kuuluvad ka sellised taksofirmad nagu Xeta ja One Transport. Getti esindaja ei soovinud tehingu üksiksasju lähemalt avalikustada, sõnas vaid, et selle tehingu lõplik maksumus sõltub Mountview House Grupi aktsionäridest.

Getti kasum kasvas mullu 300 protsenti ja ettevõtte kasumiprognoos selle aasta lõpuks on 500 miljonit dollarit ehk 430,48 eurot. Ettevõttele lähedal seisvate isikute sõnul plaanib Gett sel aastal leida investorite abiga täiendavalt 400 miljonit dollarit ehk 344,38 miljonit eurot, et kasvava konkurentsi tingimustes püsima jääda.

Getti peamise konkurendi, Uberi tegevjuht Travis Kalanik andis lõppeval nädalal teada, et 30 suurima linna pealt teenib ettevõte aastas miljard dollarit ehk 0,86 miljardit eurot kasumit, mis võimaldab neil investeerida rohkem näiteks Hiina turu arengusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles