Andmevara ostsid ära leedukad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmevara serverid
Andmevara serverid Foto: Liis Treimann

Riigile kuuluva äriühingu AS Andmevara aktsiate müügi avaliku enampakkumise võitis Leedu IT-ettevõte INVL Technology AB, mis pakub IT-teenuseid nii era- kui avalikule sektorile enam kui 50 riigis.

«Andmevara on olnud e-riigi arenduste eesrinnas, olles olnud rahvastikuregistri arendajaks ja haldajaks ning mitmete teiste Eesti riigi jaoks kriitiliste infosüsteemide arendajaks,» kommenteeris tehingut INVL Technology AB direktor Kazimieras Tonkunas.

Ta usub, et INVL Technology toetusega on Andmevaral suur potentsiaal ning võime teenindada olemasolevaid kliente ja laieneda oma teenustega ka välisturgudele. Enampakkumise võitnud INVL Technology AB suurimad turud on Leedu, Norra, Tansaania, Rwanda ja Uganda. Ettevõtte turukapitalisatsioon ulatub 23 miljoni euroni. Tegemist on Nasdaq Balti aktsiabörsil noteeritud ettevõtete grupiga.

«Enampakkumise tulemuste kinnitamise järel valmistame ette aktsiate võõrandamislepingu,» märkis siseministeeriumi varade asekantsler Riho Kuppart. See on plaanis sõlmida aprilli jooksul ning pärast müügitehingu lõpetamist jätkab AS Andmevara eraettevõttena.

AS Andmevara müügiprotsessi korraldanud finantsnõustaja Redgate Capital esindaja Mairo Kaseväli sõnul laekus tähtajaks kaks pakkumust, mõlemad vastasid enampakkumise tingimustele. «Lõplik müügihind sõltub ettevõttesse jäävast vabade rahaliste vahendite hulgast ning selgub vahetult enne tehingu lõpule viimist,» ütles Kaseväli.

Vastavalt valitsuse 3. märtsi otsusele maksab AS Andmevara enne võõrandamistehingu lõpetamist riigile dividende. Riigile laekub Andmevara dividendide ja tulumaksuga 2016. aastal kokku 1,25 miljonit eurot. 2015. aastal laekus Andmevaralt riigile dividendide ja tulumaksuna kokku 0,7 miljonit eurot.

AS Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust. AS Andmevara müügiprotsessi korraldasid finantsnõustaja Redgate Capital ja advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles