Töötlev tööstuse toodang hakkas veebruaris kasvama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstuses kasvas veebruaris toodangumaht. Pildil laudade hööveldamine Rakvere metsamajandis.
Puidutööstuses kasvas veebruaris toodangumaht. Pildil laudade hööveldamine Rakvere metsamajandis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti töötleva tööstuse toodang kasvas veebruaris statistikaameti andmeil ühe protsendi võrra võrreldes eelmise aasta sama kuuga.

Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kolm neljandikku tööstusharudest ületasid veebruaris eelmise aasta taset, teatas amet. Toodangu maht suurenes eelkõige puittoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises, elektroonika- ja metalltoodete ning toiduainete tootmises jätkas toodangumaht langust.

Kogu tööstustoodangu maht kahanes veebruaris aastavõrdluses kahe protsendi võrra, seda vähenenud tootmismahu tõttu energeetikas ja mäetööstuses. Võrreldes mullusega toodeti veebruaris 20 protsenti vähem elektrit ja kaks protsenti rohkem soojusenergiat.

Elektritoodangu vähenemise põhjus oli statistikaameti teatel omatoodangu osaline asendamine odavama importtoodanguga.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti veebruaris tööstuses kokku sama palju toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses viis protsenti rohkem.

Välisturule müüdi veebruaris 71 protsenti töötleva tööstuse toodangust. Aastavõrdluses suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks kaks protsenti ja müük kodumaisele turule neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles