Või hind Ida-Saksamaal mõjutab euro hinda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal kuul koguvad 60 inimest Saksimaa liidumaalt erinevate kaupade hindu – särk Leipzigis, särk Dresdenis või parfüüm Chemnitziz. See mõjutab euro hinda.

Numbrid, mis pärinevad kuni 1990. aastani hinnakontrolli all olnud Ida-Saksamaalt on analüütikutele ja kauplejatele nii riigi kui seejärel kogu euroala inflatsioonitaseme hindamisel oluline. Saksimaa on Saksamaa esimene liidumaa, mis avaldab igakuist hinnainfot ajal, mil Euroopa Keskpanga poliitikat määrab inflatsioonitase, vahendab Bloomberg.

«Mida rutem sa saad andmed, seda parem. Saksimaa andmed tulevad esimene, see asub Saksamaal, mis on euroala suurim majandus ning see omakorda on suuniseks võimalikele tuleviku stiimulitele,» ütles Mizuho panga riskifondide müügi juht Neil Jones.

Saksimaa hinnastatistika mõju oli näha kasvõi kolmapäeval, mil see viimati välja tuli. Euro tõusis 0,2 protsenti ning Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tulusis tõusis kohe peale seda, kui oli näha märtsi paranenud inflatsiooni.

Möödunud aastal liikus euro keskmiselt 0,08 protsenti dollari vastu peale seda, kui Saksimaa oma kuise aruande avaldas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles