Maksutõusud kasvatasid laekumisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigi tuludesse laekus kahe kuuga 236,2 miljonit eurot enam, kui mullu sama ajaga. Kasvu peamiseks põhjuseks olid maksutõusud.

Maksuamet kogus veebruari lõpuks maksudena 1,32 miljardit eurot, ehk 19,3 protsenti möödunud aastast rohkem. Suurem osa laekumise kasvust (aktsiise ja käibemaksu koguti 107,2 miljonit läinud aastast enam) tulenes aktsiiside laekumisest, sh kütuseaktsiisi laekus 123,1 miljonit eurot ehk 83,5 protsenti, teatas rahandusministeerium.  

Alkoholiaktsiisi 80,7 miljonit eurot ehk 53,1 protsenti enam kui möödunud aasta veebruari lőpuks. Pärast aktsiisitőusudele eelnenud laekumise kiiret kasvu on järgmistel kuudel oodata laekumise olulist vähenemist. Aktsiisikaupadest varuti enim diislikütust ning kanget alkoholi.

Veebruaris jätkus ka sotsiaalmaksu ja füüsilise isiku tulumaksu hea laekumine, mida mőjutas varasema aastaga vőrreldes aeglasem tulumaksu tagastuste tempo. Tööjõumakse laekus 56,5 miljonit eurot rohkem kui läinud aastal.

Mittemaksulisi tulusid laekus veebruari lőpuks 240,7 miljonit eurot, mis on 22 miljonit eurot rohkem kui eelmisel aastal. Kaupu ja teenuseid müüdi 23,3 miljoni euro eest ja muid tulusid laekus 35,5 miljonit eurot. ELi ja muud toetused moodustasid 179,9 miljonit eurot tänu eelmise, 2007.-2013. aasta finantsperioodi laekumistele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles