Bank of America keelas töötajatel öelda «Brexit»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America Suurbritannia osakonna peakorter Londonis.
Bank of America Suurbritannia osakonna peakorter Londonis. Foto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / Scanpix

Bank of America hoiatas vastutavaid töötajaid kasutamast klientidega suheldes sõna «Brexit», et hoiduda sattumast Suurbritannia Euroopa Liidu liikmelisuse ümber möllavasse tormi.

Läinud nädalal edastas pank juhtivtöötajaile juhise «mitte avaldada» juunikuise Briti referendumi eel «arvamust, mitte mõjutada hääletajaid ega eeldada teatud tulemust, mitte osaleda kampaaniatöös».

Ühtlasi on asutus taganenud kavatsusest finantsiliselt osaleda, kirjutab Financial Times. Alles veebruaris pidas Bank of America plaani annetada «jäämise» propageerijatele ligi 100 000 naela.

Nagu kinnitasid kolm olukorraga kursisolevat allikat, on see otsus tühistatud. Bank of America keeldus kommentaaridest. Küll aga mainis üks allikas ajalehele pankurite muret, et termin Brexit võib viidata kallutatusele «väljumise» vastu.

Bank of America seisukoht on teravas kontrastis mitmete USA rivaalidega. Goldman Sachs on annetanud «Stronger in Europe» kampaaniale 500 000 naela ning «jääjatele» kavatsevad raha kinkida ka JPMorgan Chase ja Morgan Stanley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles