Google´i uus tegevjuht teenis mullu ulmelise summa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i tegevjuht Sundar Pichai
Google´i tegevjuht Sundar Pichai Foto: SCANPIX

Veidi üle poole aasta tagasi internetifirma Google tegevjuhiks nimetatud Sundar Pichai palk ja aktsiakompensatsioonid ulatusid mullu üle 100,5 miljoni dollari, kirjutab Bloomberg.

Pichai põhipalgaks oli mullu 652 500 dollarit. Lisaks määrati talle eelmisel aastal 99,8 miljoni väärtuses aktsiaid, mille kasutamisõiguse saab ta 2017. aasta alguses.

Ka tänavune aasta on Pichai jaoks alanud üsna roosiliselt. Nimelt määrati talle lisaks veel 273 328 C-klassi aktsiat, mille kasutamisõiguse saab ta järgmise nelja aasta jooksul järk-järgult kvartalite kaupa. See tähendab, et Pichai käes on nüüdseks Bloombergi andmetel juba 635 miljoni dollari väärtuses Google´i aktsiaid.

Varasem Chrome´i ja Androidi üksuste juht Sundar Pichai määrati Google´i tegevjuhiks möödunud aastal ettevõtte ümberstruktureerimise käigus.

Pichai sündis 1972. aastal Tamil Nadu osariigis Indias ning õppis Kharagpuri tehnoloogiainstituudis metalliinseneriks. Seejärel suundus ta USAsse ning sai Stanfordi ülikoolist teadusmagistri ning Pennsylvania ülikooli mainekast Whartoni ärikoolist ärimagistri.

Enne 2004. aastal Google´iga ühinemist töötas Pichai insenerina Applied Materialsis ning McKinsey&Company heaks juhtimiskonsultandina.

2012. aastal sai Pichai Google Appsi üksuse juhiks ning aasta hiljem Androidi üksuse juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles