Danske pank Eestis sattus kahe tule vahele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank
Danske pank Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Danske panga Eesti haru sattus kahe tule vahele, kui selgus, et korraga uuris panga rahapesureeglite rikkumist nii Eesti kui ka Taani finantsinspektsioon, mis avastasid ka olulisi rikkumisi.

Eelmisel esmaspäeval avalikustatud, kuid juba 16. märtsil 2016 koostatud Taani finantsjärelevalve asutuse Finanstilsynet raport, milles toodi eraldi välja Danske panga Eesti haru, kus esines rahapesu tõkestamise reeglite rikkumisi, vahendab Äripäev.

Otseselt ei ütle inspektsiooni teade, kas Eesti kaudu toimus ka rahapesu, vaid vihjab tõsistele rikkumistele, mille eest panka ka noomiti. Teade tõi päevavalgele teisegi uurimise, mis toimus enne Taani inspektsiooni sekkumist – nimelt oli Danske panga filiaali tegevust uurinud ning rikkumisi tuvastanud ka Eesti finantsinspektsioon.

Uudisteagentuur Bloomberg võrdleb juhtumit eelmisel aastal Rootsis toimunuga, kui Rootsi finantsinspektsioon teatas mullu mais, et trahvis Nordea panka ja Handelsbankeni rahapesu tõkestamiseks kehtestatud reeglite eiramise eest.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles