Ootamatu käik: Finantsinspektsioon jaotab osa kasumist finantsasutuste vahel laiali

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler. Foto: Peeter Langovits

Finantsinspektsiooni nõukogu otsustas tagastada mulluse eelarve ülejäägi ligi 1,2 miljonit eurot järelevalvesubjektidele ehk finantsasutustele, kelle tegevuse üle inspektsioon valvab.

«Hindan kõrgelt seda, et finantsinspektsioon on oma ülesandeid täitnud kuluefektiivselt ja lõpetas möödunud aasta eelarve ülejäägiga. Sellest tulenevalt otsustas nõukogu tagastada finantsinspektsiooni järelevalvesubjektidele ühetaoliselt ja proportsionaalselt kokku üle miljoni euro,» ütles nõukogu esimees rahandusminister Sven Sester.

Inspektsiooni tegevustulu oli mullu viis miljonit eurot, 36 protsenti väiksem kui aasta varem. Kui 2014. aasta lõpetas finantsinspektsioon 2,3 miljoni euro suuruse kasumiga, siis mullu teeniti 139 000 eurot kahjumit.

Kahjumi ja turuosalistele tagastatud eelarve ülejääk kaeti varasemate aastatega kogunenud reservist võetud 1,6 miljoni euroga.

Inspektsiooni kulu tööjõule suurenes aastaga 10,5 protsenti 3,3 miljoni euroni. Keskmine töötasu inspektsioonis oli mullu 2276 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles