EAS annab teletornile 86,6 miljonit krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Raigo Pajula.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) rahastab Tallinna teletorni arendamist turismikeskuseks 86,6 miljoni krooniga.


Uuendamisprojekti tulemusel saab teletornist 2011. aasta detsembriks Tallinna moodsaim vaatamisväärsus, teatas EAS.

«Teletorn on Eesti üks olulisemaid turismiobjekte,» lausus EASi juhatuse liige Tarmo Leppoja. «Teletorni arendamine terviklikuks turismikompleksiks loob lisaväärtust nii Tallinnale kui ka Eestile.

Kaudselt aitab see kaasa kogu linna ja piirkonna majanduslikule arengule, sest kasvav külastajate arv ja pikem viibimine piirkonnas suurendab nõudlust ja käivet ka teistes Tallinna turismiettevõtetes.»

Teletorni toetatakse siseministeeriumi ja EASi poolt rakendatava riikliku tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest, mida  kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Projekti 102,8 miljoni kroonisest kogueelarvest moodustab sihtasutuse omafinantseering 16,2 miljonit ja Euroopa Liidu tõukefondidest saadav summa 86,6 miljonit krooni.

75,1 miljonit eelarvest kasutatakse torni rekonstrueerimistöödele, et uuendada nii torni sise- kui välisilmet ning tagada vastavus kaasaegsetele ohutusnormidele.

Ülejäänud summa kulub ekspositsiooni väljatöötamisele, sisustuse soetamisele, turundusliku kontseptsiooni loomisele, organisatsiooni ülesehitamise ja muule seonduvale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles