Kriisis maailm tõi Eesti militaarärisse õitsengu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipragaas.
Pipragaas. Foto: Erik Prozes / Postimees

Rööbiti kaitseliitlatse arvu pideva kasvuga ning pingete kuhjumisega Euroopas on paisunud ka militaarvarustust ning relvi ja enesekaitsevahendeid müüvate kaupluste müüginumbrid.

«Naisklientide arv on kasvanud. Kontsakingade asemel on neil jalas laigulised püksid ja räägivad sellest, et kohe kutsub Afganistan, ei saa teisiti!» räägib militaarvarustust ja relvi müüva OÜ Baltic Armamentsi juht Indrek Virunurm ettevõtte müüginumbrite kasvust Äripäevale.

Teine ettevõte, kes lisaks eraisikutele ka suures osas kaitseliidu ja kaitseväe liikmeid varustab, on Viljandis asuv GalviLinda. Kui tavaliselt kasvab poe müük vahetult enne mõnd olulist sõjalist suurõppust nagu Kevadtorm või Siil, siis sel aastal on ettevõtte juhi Marge Laiõunpuu sõnul militaartoodete müüginumbrid juba aasta algusest kahekordistunud.

Varustust ja õhkrelvi müüv OÜ Moonray omaniku Illimar Süvari sõnul on ka nende kaupluses ja veebilehel relvad.ee toodete müük paisunud.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles