Facebooki kasutajad üle maailma said eksitavaid teavitusi seoses Pakistani plahvatusega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Facebook aktiveeris täna peale ohvriterohket plahvatust Pakistanis kiirelt Safety Check teenuse, kus teatud piirkonna inimesed saavad nii enda kui teiste kohta teada anda, et nad on elus ja terved. Eksikombel said aga paljud kasutajad üle maailma, sealhulgas eestlased, teavituse, et nad viibivad ohupiirkonnas.

Ekslikke teavitusi said inimesed näiteks nii Eestis, Egiptuses kui ka USAs. 22-aastane Menna Alaa Egiptusest ütles Tech Insiderile, et ta ei ole kunagi Pakistanis olnud ja ta ei ole ka kunagi Safety Check teenust kasutanud.

Ka paljudele parajasti Eestis viibivatele Facebooki kasutajatele tuli üllatusena järgmine teavitus: «Kas sinuga on kõik korras? Näib, et oled piirkonnas, kus toimus The Explosion in Gulshan-i-Iqbal Park, Lahore, Pakistan. Anna sõpradele teada, et oled ohutus kohas.»

Teavitus, mille Facebooki kasutajad Eestis said. Allikas: Facebook
Teavitus, mille Facebooki kasutajad Eestis said. Allikas: Facebook Foto: Lahore

Facebook aktiveeris teenuse kiiresti ka pärast Brüsseli terrorirünnakuid nädala alguses ning paljud Belgia pealinnas viibijad kasutasid seda, andmaks tuttavatele teada, et nad on turvalises kohas.

Facebook kinnitas, et täna said teavituse ka paljud kasutajad, kes parajasti Pakistanis ei viibi. «Aktiveerisime teenuse Lahores. Me palume vabandust kõigi ees, kes said eksikombel teavituse väljaspool Pakistani ja me töötame selle nimel, et probleemi lahendada,» ütles Facebooki esindaja Tech Insiderile.

Pakistani idaosas Lahores hukkus pühapäeval arvatavas enesetapurünnakus vähemalt 65 ja sai kannatada üle 300 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles