Ülikool lipitses vale Rothschildi ees

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Rothschild.
Perekond Rothschild. Foto: youtube.com

Hiina prestiižne Tsinghua ülikool oli sunnitud tunnistama prohmakat nõretava vastuvõtuga, mis langes nende poolt osaks Oliver Rothschildile Suurbritanniast. Nimelt luges ülikoolipere hiljem kohalikust ajalehest, et tegemist ei olnudki elitaarse Euroopa pangandusklanni liikmega.

Oliver Rothschild tegutseb kodumaal Suurbritannias kui väikefirmade konsultant ja juhatuste liige ning lööb kaasa ka heategevuslikes organisatsioonides, kirjutab Financial Times.

Ometigi järgnes tema tänavusele külaskäigule Tsinghua ülikooli ülevoolav pressiteade sellest, kuidas nende keskel viibis «üheksanda põlve Rothschild.»

Pressiteade tõi kaasa Economic Observeri järelepärimised, mida hiljem kajastas ka Hiina kompartei häälekandja People’s Daily.

Pressiteade on tänaseks kustutatud, kuid Financial Timesil õnnestus seda vahemälust lugeda.

Tsinghua asepresident Yang Bin selgitas Hiina meediale, et president kohtus Rothschildiga soovides saavutada ülikoolile laiemat «ressursside ja toetuse» baasi.

Ta nentis, et edaspidi tuleb potentsiaalsete doonorite tausta tähelepanelikumalt uurida.

Rothschild tunnistas telefonivestluses Financial Timesiga, et on segadusest «šokeeritud».

«Ma olen see kes ma olen kuid ma olen mina,» selgitas Rothschild.

«Päris» Rothschildide pressiesindaja kinnitas ajalehele, et «Oliver Rothschild ei ole meesliini pidi Frankfurtist pärit Mayer Amschel Rothschildi järeltulija ega ole seega Rothschildi pangandusperekonna liige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles