Omanik taotleb portaali Telegram pankrotti (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Telegram
Ajakiri Telegram Foto: telegram.ee

Meediaväljaande Telegram OÜ omanik taotleb kohtus Telegrami pankrotti, kuna ettevõte on langenud rahalistesse raskustesse ja juhatuse liige Hando Tõnumaa rikub läbipaistva juhtimise põhimõtteid.

«OÜ Telegram suhtes on esitatud pankrotiavaldus seoses Telegrami üha süvenevate rahaliste raskustega, mis on oma mastaapsuse tõttu andnud alust arvata, et ei pruugi nendest enam väljuda ning makseraskused võivad olla omandanud püsiva ja ühtlasi fataalse loomu,» ütles avaldaja esindaja advokaat Kaido Künnapas BNS-ile. Pankrotiavalduse esitanud omanik soovib jääda anonüümseks.

Künnapas lisas, et omanikul on põhjust arvata, et Hando Tõnumaa rikub olulisel määra juhatuse liikmete kohustusi ning ettevõtte finantside läbipaistva juhtimise põhimõtteid.

«Ettevõtte majandusnäitajaid ning tegelikku võimekust hinnates on alust arvata, et märkimisväärselt suur kassajääk on vaid number paberil ning finantsvahendid tegelikult puuduvad. Selline muster võib viidata osaühingu vara omastamisele. See tähendaks omakorda aga teiste osanike, investorite ning eelkõige äriühingu enda huvide räiget rikkumist,» märkis Künnapas.

«Samuti ei saa pidada adekvaatseks OÜ Telegram juhatuse liikme reageeringut ühe investori ettepanekule arutada probleemi lahendusi – ühel juhul oli juhatuse liikme ainukeseks konstruktiivseks ettepanekuks teha koos LSD-d,» märkis ta.

OÜ Telegram juhatuse liikme Hando Tõnumaa sõnul on pankroti väljakuulutamise avalduse ja Tõnumaa suhtes esitatud süüdistuste puhul tegemist sotsiaalse ja ajakirjandusliku eksperimendiga.

«Nimelt oleme täheldanud, et Eesti peavoolumeedia kirjutab meist ainult siis, kui tegu on nii-öelda skandaali või meie suhtes negatiivse uudisega. Kõik positiivne, nagu suur lugejate arv, arvukas fännibaas, edukas konverentsisari või veel edukam ajakiri, jääb kajastamata,» ütles Tõnumaa BNS-ile.

2013. aasta jaanuaris tegevust alustanud alternatiivuudiseid pakkuv portaal Telegram peatas rahaliste raskuste tõttu tegevuse ka 2014. aasta mais, kuid jätkas hiljem tegevust.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles