Finantsinspektsioon lisas kaks likviidset aktsiat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter

Finantsinspektsioon määras likviidseteks aktsiateks Nasdaq Tallinna börsil Tallink Grupi, Tallinna Vee ja Olympic Entertainment Groupi aktsiad. Olympicu aktsia oli määratud likviidseks ka mullu, tänavu lisandusid Tallinki ja Tallinna Vee aktsiad.

Euroopa Komisjoni määruse kohaselt peab finantsinspektsioon tagama, et vähemalt kord aastas koostatakse ja avalikustatakse loetelu kõigist reguleeritud turule kauplemiseks võetud likviidsetest aktsiatest, teatas inspektsioon.

Eestis turul ei ole ühtegi aktsiat, mis vastaks komisjoni määruses sätestatud likviidseid aktsiaid kirjeldatavatele tingimustele. Tingimused on, et aktsiaga kaubeldakse igapäevaselt, üle 500 miljoni euro eest aktsiaid on avalikkuse hulka kuuluvate investorite käes ning päeva keskmine tehingute arv aktsiaga on vähemalt 500 või aktsia päeva keskmine käive on vähemalt kaks miljonit eurot.

Juhul, kui turul määruse mõistes likviidsed aktsiad puuduvad, on finantsinspektsioonil õigus määrata reguleeritud turul kauplemisele võetud aktsiate hulgast need, millel siiski loetakse olevat kohalikus mõistes likviidne turg ehk täiendavad likviidsed aktsiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles