Eestis on tarkvarauuenduse läbinud üheksa Volkswagenit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni logo.
Saksa autotootja Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

Kuigi Eestis alustati võltsitud heitmetarkvaraga Volkswagenite tagasikutsumist veebruari lõpus ja probleemsete sõidukite arv on üle 4000, on praeguseks tarkvarauuenduse läbinud üheksa Volkswageni sõidukit.

«Praeguseks oleme tõesti likvideerinud probleemid üheksal autol. Tagasikutsumise ja remontimise protsess on läinud sujuvalt ja suuremaid vahejuhtumeid esinenud ei ole,» ütles Volkswageni Baltimaade importööri Møller Baltic Import SE avalike suhete juht Anda Budlevska BNS-ile.

Samas toimub Volkswagenite tagasikutsumine järk-järgult vastavalt mootori- ja tarkvaratüübile. Esimesena teavitati 2,0-liitrise diiselmootoriga Volkswagen Amarok omanikke, kes said end tarkvarauuendusele esimesena registreerida, märkis Budlevska.

Märtsi keskel hakati tagasi kutsuma ka teisi Volkswageni 2,0-liitrise diiselmootoriga sõidukeid. 1,2-liitriste mootoritega autode remonti alustatakse tänavu teise kvartali lõpus.

«Probleemi kõrvaldamine kestab kuni käesoleva aasta lõpuni, kuid ei saa välistada, et läheb veelgi kauem. Lisaks on keeruline ennustada, kui paljudel sõidukitel heitmenäidud korda seatakse, sest see on autoomanikule vabatahtlik,» lisas Budlevska.

Eestis remondivad tagasikutsutud sõidukeid Møller Auto AS ja Aasta Auto Pluss, mis on Volkswageni ametlikud edasimüüjad ja hooldajad.

Volkswagen Grupp andis mullu detsembri alguses teada, et võltsitud heitmetarkvaraga Eestis uuelt müüdud sõidukite arv on enam kui kahekordistunud 4387 sõidukini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles